The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 21/05/2012

Zombie Ass: Toilet of the Dead (2011)

Zombie Ass: Toilet of the Dead (2011)

Noboru Iguchi
Asami, Danny, Kentaro Kishi, Asana Mamoru, Arisa Nakamura, Kentarô Shimazu, Mayu Sugano, Demo Tanaka, Yûki
Zie meer details
Een Noboru Iguchi (The Machine Girl, Robo Geisha) film is altijd entertainend as hell, zo ook deze Zombie Ass: Toilet of the Dead, al duurt het wel eventjes voor deze Japanse biodiesel echt op toerental komt.
Megumi is zichzelf niet meer na de zelfmoord van haar zuster Ai. Het volgen van een klas karate heeft geholpen, maar toch heeft ze nog iets meer nodig om haar zinnen ter verzetten. Ze besluit om met een viertal vrienden te gaan kamperen. Samen met vriendin Aya en haar aan drugs verslaafd lief Tak, het egoïstische wannabee model Maki en de kotsende dweeb Naoi, trekt ze het beboste gebergte in. Ze zijn de auto nog niet uitgestapt of Maki staat te springen om in de plaatselijke rivier te gaan vissen achter forel. Ze had ergens gelezen dat in dit gedeelte van het land in de meeste van deze vissen een parasiet leeft die je super slank kan houden. Ze slagen er in eentje te harvesten uit een vis, waarna Maki de worm zonder al teveel nadenken inslikt. Enkele tellen later krijgt ze maagkrampen en volgen de luidruchtige scheten elkaar in een sneltempo op. De drang om naar het toilet te gaan is nog nooit zo groot geweest. Noboru Iguchi's kakfeest kan beginnen!
 

 
Wie nog nooit van Noboru Iguchi heeft gehoord, moet absoluut zijn Japanse splatter-parel “The Machine Girl” in huis halen. Je zult direct merken wat voor vlees je in de kuip hebt en een goed idee vormen wat je van zijn andere werk kan verwachten. Ook deze keer laat hij een fantasie op je los die cuckoo crazy is en dit allemaal onder begeleiding van een zombie-esque deuntje. Poo gooiende zombies, wormachtige parasieten die uit één of de andere “tentacle erotica” lijken te zijn weggelopen, zombies op een stokje en andere bizarre en walgelijke toestanden die alleen uit het brein van een gestoorde Japanner zoals Iguchi kan komen. 
Ook Yoshihiro Nishimura (Tokyo Gore Police, Helldriver) laat in de gebruikelijke traditie excessieve gore op ons los. Ik had wel de indruk dat er een kleine vooruitgang was in gebruikte effecten, hier en daar vindt je een flinke verbetering ten opzichte van Gothic Lolita en de Battle Girls films.
 
Asami (Horny House of Horror, Gothic & Lolita Psycho) heb ik deze keer niet gespot, maar misschien was ze wel één van de zombies en was ze niet herkennen onder de make-up. Ik zou er al vast niet van verschieten, want tegenwoordig duikt ze overal op. Ook voor Kentaro Shimazu (gang-boss in The Machine Girl, Yakuza Weapon) is er altijd een rol weggelegd, hier in Zombie Ass vertolkt hij Dr. Tanaka. 
 
Voor de fans is het uitzien naar Iguchi’s volgende project “Dead Sushi” met High-Kick girl Rina Takeda en met hoe kan het anders, Asami. Wie niet genoeg kan krijgen van trashy films met scatologische invloeden, kan misschien het door Troma gedistribueerde “Coons! Night of the Bandits of the Night” onder de loep nemen, waarin popsicle raccoons een heuse scat-oorlog ontketenen.

 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...