The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. Door E. Frog
11/02/2012

Your Highness (2011)

Your Highness (2011)

David Gordon Green
Danny McBride, James Franco, Rasmus Hardiker, Natalie Portman, Toby Jones, Justin Theroux, Zooey Deschanel, Charles Dance, Damian Lewis, Simon Farnaby, Deobia Oparei, B.J. Hogg, Matyelok Gibbs,...
Zie meer details
Er was eens een prins Fabious die het lichaam van een god had, het gezicht van een engel en een weelderige haardos zonder gespleten punten. Op de koop toe was hij sterk en moedig en had het barmhartigheidsgevoel van Moeder Theresa.
En dan was er zijn broer, een misselijkmakend mannetje  zonder wilskracht dat enkel uit was op feest en fornicatie. Op een onfortuinlijke dag werd de verloofde van Fabious gekidnapt door een kwaadaardige en bijzonder geile tovenaar. De adonis pakte zijn wapens op en sleurde zijn broer bij de haren mee om zo zijn geliefde uit de klauwen van de toverschurk te redden. Op hun queeste zouden de broers verraders trotseren, stammen bloeddorstige naakte vrouwen en bronstige minotaurs. Dit is hun verhaal... 
 
Wat maakt een goeie komedie? Uiteraard kan dat niet aan 1 element toegeschreven worden. Maar als je voor hoofdpersonage de meest non-komische komiek cast die er momenteel in het filmwereldje rondloopt is dat alvast geen goed begin. Danny McBride ladies & gentlemen, zelfs kneusjes als Jimmy Fallon en Kevin James mogen zich hele pieten voelen vergeleken met dit figuur. Natuurlijk hangt ook veel af van de schrijver, wat voor dialoog hij zijn personages in de mond legt en in welke situaties hij ze laat terechtkomen, maar het tragische is dat McBride ook daar mee achter zit en dus bijna alle grappen zelf heeft neergepend. Het slecht na-apen van Peter Sellers en op het einde van iedere zin “shit” ofte “motherf@cker” placeren is al humor van een bedenkelijk niveau, maar het is de stortvloed aan platvloerse seksgrappen die het bijna onmogelijk maken om YH tot de credits uit te zitten. Zo is er een pedofiele, bedlegerige kruising tussen Yoda en een kwal, die de 2 broers met zijn wijze raad op pad zet, maar hen niet laat gaan vooraleer ze hem gezamenlijk masturberen. Nee, ik ben dit niet aan het verzinnen, ja, het is dat soort humor. Als je daar dus van in een deuk ligt, wel, dan ga je een fantastische tijd beleven met Your Highness. Mensen met een goed gevoel voor humor daarentegen, niet echt. Als er dan al eens een goeie grap passeert is de timing echt belabberd of wordt ze om zeep geholpen door een slechte aflevering.
 

 
Wat James Franco en Nathalie Portman heeft bezield om hier in op te draven zullen we alvast niet uit hun mond horen, maar het lijkt me een vriendendienst waar ze niet onderuit konden. Portman werkt zich al tandenknarsend heelhuids door gans het het avontuur, maar bij Franco's portrettering van de heldhaftige, maar simpele broer voelde ik meerdere malen plaatsvervangende schaamte. Voor McBride komt natuurlijk alle hulp te laat.
 
Dit werd getipt als een update van het charmante en gewoon niet kapot te krijgen The Princess Bride. Productietechnisch staat het nog zijn mannetje, maar op alle andere vlakken komt het nog niet tot aan de tenen van prinses Buttercup. 
Atari heeft ooit eens alle exemplaren van een rotslechte E.T. game begraven in de woestijn, omdat ze vonden dat ze dit de wereld niet konden aandoen. Wel laat de geschiedenis zich maar eens herhalen en laat iemand deze misdaad tegen de mensheid 6 feet under steken. Inclusief geestige Danny.

 
Plaats uw reactie

dirk op 12/02/2012
"from the director of the Pineapple express"
dat zegt al genoeg voor mij... die kerel zou beter wat minder blowen. Misschien zijn zijn films wel te genieten als je zelf high bent.
Spijtig als je ziet hoeveel geld hierin gestoken is. En in het genre zijn toch nog knappe dingen te doen, zie Krod Mandoon.
E op 13/02/2012
A waste of time, money & talent, al heb ik het bij dat laatste niet over Green en McBride. Gewoon al het geld dat ze hebben uitgegeven aan de digitale makeover van Portman haar bikinibroek om het op een tanga te doen gelijken. Doe dat mens voor 5 seconden dan een echte tanga aan, ze zal er niet van dood gaan. En ook wel enorm belachelijk in zo'n "gewaagde" komedie. zie deze link:
http://static.muveez.com/media/your-highness-thong.jpg
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...