The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. Door E. Frog
08/12/2011

Wicked City (1987)

Wicked City (1987)

Yoshiaki Kawajiri
Gregory Snegoff, Mike Reynolds, Alexandra Kenworthy, Ronald Baker, Philip Goug, Tammy Holloway, Lias Robinson
Zie meer details
Reeds 1000 jaar is er een verdrag tussen de Aarde en de Duistere Wereld, een parallelle dimensie vergelijkbaar met de onze, maar bewoond door wezens met onvoorstelbare krachten. 
Nu het pact ten einde loopt maken beide zijden zich gereed om een nieuwe overeenkomst te sluiten, maar terroristen van het duister willen dit beletten door Dr. Giuseppe Mayart, een man die voor eeuwigdurende vrede zou kunnen zorgen, te vermoorden. Gelukkig is er Taki, een menselijke agent van de elite garde die hier uiteraard een stokje voor zal steken. En bovendien wordt hij in de strijd bijgestaan door  een van de beste smerissen van de andere zijde, de mooie maar dodelijke Makie…
 
Wicked City is typische jaren ‘80 anime. Gewelddadig, goor en behoorlijk “pikant”.  En met pikant bedoel ik dat je soms bijna letterlijk met je neus in de seksscènes wordt gewreven. Gaat het hier dan om een stukje degoutante Hentai? Bijlange niet, daarvoor bevat Wicked City te veel verhaal en is te goed gemaakt om in die categorie te vallen. Trouwens, echte anime mag voor mij een beetje ruig zijn. Veel van mijn favorieten bevatten trouwens een flinke portie aan actie, geweld, en seks(al is het meestal wel wat suggestiever dan hier). 


 
De actiescènes mogen er zeker wezen, de plot is simpel maar goed gebracht en de animatie kan je voor die tijd zeker bovengemiddeld noemen. Tevens kan de film ook op een verontrustend sfeertje rekenen omdat regisseur Kawajiri niet vies is om zijn hoofdpersonages geregeld wat te tormenteren. Of Makie en Taki in goeie lichamelijke en geestelijke gezondheid de finish halen is dan ook een vraag die u gans de film zal meedragen. 
Waar City een beetje in faalt is in zijn personages. Guiseppe is een bijzonder geestig en geil mannetje dat u vast nooit meer vergeet, maar de 2 hoofdpersonages zijn nogal stereotiep. Taki is de held en Makie is ondanks al haar dodelijke kwaliteiten de love interest die gered moet worden. Punt uit.
 
Als je nog nieuw bent in het genre en je wil je filmhorizon wat verbreden, dan is WC misschien niet zo’n slecht startpunt. Het is niet voor gevoelige kijkers en biedt niet de cerebrale ervaring die Ghost in the Shell heeft, desondanks geeft het een goed beeld wat je zoal kan verwachten van een anime voor volwassenen. 

Wicked City is van oorsprong een roman geschreven Hideyuki Kikuchi, ook wel de Japanse Stephen King genoemd. Hij werkte met regisseur Kawajiri nauw samen voor het verwezenlijken van zijn boek en zette deze collaboratie verder voor Vampire Hunter D: Bloodlust en Demon City Shinjuku, ook beiden ontsnapt aan zijn pen.
 
De anime was zo’n succes dat er in 1992 een live action film van werd gemaakt door regisseur Tsui Hark. Deze live versie is niet zo makkelijk te vinden op DVD, maar een absolute must voor wie houd van weird met de grote W.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...