The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 16/07/2011

Train (2008)

Train (2008)

Gideon Raff
Thora Birch, Gideon Emery, Kavan Reece, Derek Magyar, Gloria Votsis, Todd Jensen, Vladimir Vladimirov, Koyna Ruseva, Valentin Ganev, Ivan Barnev, Nikolay Mutafchiev, Miroslav...
Zie meer details
Wat zou er gebeuren als je Hostel, Terror Train en Transsiberian in de blender steekt. Het resultaat zou Train zijn, maar is deze mix wel lekker?
Een Amerikaans worstelteam is in Oost-Europa op wedstrijd tournee. Na een nachtje stappen in het plaatselijke nachtleven, missen enkele atleten en hun coach de trein naar Odessa (Ukraine). Een vreemdelinge, ene Dr. Velislava, bied hen een alternatief aan. Namelijk, een niet commerciële treinrit die hen naar de volgende wedstrijd zal brengen. Zodra ze op de trein zitten wordt gevraagd de paspoorten af te geven, een zogezegde maatregel tegen diefstal. Maar als de spelers geweten hadden dat de kluis nogal aan de vurige kant was, hadden ze dit beslist niet gedaan. Ben je in een land dat je niet kent, een goede raad, nooit je paspoort afgeven, no matter what.

Het was de bedoeling dat deze film een remake ging worden van de slasher classic Terror Train (Train of Terror), met in de hoofdrol Jaimie Lee Curtis. Maar tijdens het schrijven van het script, vonden de makers het beter om van dat idee af te stappen en de film een eigen gezicht te geven. In deze tijd van remakes en reboots is dit een keuze dat bij mij sterk in de smaak valt.

Desondanks is Train een duidelijke Hostel rip-off, met hier en daar een sappige scène, niet bedoeld voor tere zieltjes. En lang moeten we niet wachten op wat vetzakkerij. Als opener krijgen we les hoe je mensen moet villen en fileren, en krijg je een idee hoe mensenbouillon er hoort uit te zien. Er vliegt in deze trein ook van alles rond uw oren: ogen die uit hun kassen worden gerukt, een hart dat geplukt wordt op een wijze waar zelfs Mola Ram jaloers op zou zijn, en zo zijn er nog tal van bodyparts die van hun onwillige eigenaars worden ontdaan.

Torture Porn is alom aanwezig, spijtig genoeg is niet alles even goed in beeld gebracht, en is er nogal veel in de film geknipt. Er ontbreekt namelijk een slordige 27 min die te brutaal en te goor bevonden werd. Als ooit de director's cut op de markt wordt losgelaten, mag je niet twijfelen om deze aan te schaffen.

Gideon Raff die de redelijke thriller The Killing Floor inblikte vond zijn lead in Thora Birch, die we zeker nog kennen van American Beauty, The Hole en Ghost World. Ze is de laatste tijd wat op de sukkel met haar carrière, en deze film gaat daar geen verandering in brengen. Ik vond haar bijdrage hier ook weer niet echt overtuigend, alhoewel ze naar het einde toe wel amusant was.

Kon Hostel & Co je al bekoren en ben je niet vies van een Russisch zigeunerdeuntje, geef dan deze zeker een kans.
 
 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...