The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 22/06/2011

The House of the Devil (2009)

The House of the Devil (2009)

Ti West
Jocelin Donahue, Tom Noonan, Mary Woronov, Greta Gerwig, AJ Bowen, Dee Wallace, Heather Robb, Darryl Nau, Brenda Cooney, Danielle Noe, Mary B. McCann, John Speredakos, Lena...
Zie meer details
House of the Devil is een slow paced griezelritje terug in de tijd. De sfeer in de film zit er dubbel en dik in, in de stijl van Race with the Devil, When a Stranger Calls en het recentere Babysitter Wanted.
 
We situeren ons in de jaren '80. Studente Samantha Hughes is dringend op zoek naar geld om haar huur te kunnen betalen. Ze vindt een job als babysit, maar daar aangekomen ontdekt ze dat ze eigenlijk grannysit moet spelen. Ze vindt de situatie een beetje raar, twijfelt, maar hapt toch toe, want een rijkelijk gevulde beloning wordt haar aangeboden. Langzamerhand begint ze te ontdekken dat haar werkgevers een gruwelijk geheim verbergen. Ze begint rond te neuzen, krijgt een beetje honger en besteld een smerige pizza. Van dan kom de vaart erin….     

Regisseur Ti West, bekend van oa The Roost en het dit jaar uitkomende Cabin Fever 2, laat toch wel zien dat hij over wat talent beschikt. House of the Devil ademt vervlogen tijden uit en is jaren ‘80 op en top. De muziek, sound effecten, kledij, en niet te vergeten de walkman versterken het sfeertje. Chapeau meneer Ti West, dacht dat het niet meer mogelijk was om zulke films te maken anno 2009. Na Drag Me To Hell en Trick 'r Treat, is deze eentje die de tijd van vroeger in de huiskamer brengt. Precies een vergeten film dat zolang op het schap heeft gestaan en nu pas is uitgebracht.

Hoofdrolspeelster Jocelin Donahue, die zowat in elke scene zit, speelt haar rol eigenlijk perfect. Had van haar nog nooit gehoord, maar na deze prestatie zal het niet lang meer duren voor haar echte doorbraak. Misschien de nieuwe "Jaimie Lee Curtis" who knows.Dit is zonder meer een van de betere films dat uit de Glass Eye Pix (van Larry Fessenden, zowat de nieuwe Roger Corman) stal komt. I Sell The Dead hebben ze ook geproduceerd, dus toch wel een productiehuis om in het oog te houden.

Voorlopig enkel verkrijgbaar op regio2/B UK en US import

 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...