The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 16/06/2011

The Devil's Chair (2006)

The Devil's Chair (2006)

Adam Mason
Andrew Howard, Pollyanna Rose, Olivia Hill, Nadja Brand, Eric M. Breiman, Gary Mackay, David Gant, Louise Griffiths, Elize du Toit, Matt Berry, Graham Riddell
Zie meer details
Adam Mason en zijn kompaan Simon Boyes zullen wellicht geen belletje doen rinkelen. Deze twee filmmakers van over het kanaal werken meestal samen en hebben met Broken al bewezen dat ze met weinig middelen hun mannetje kunnen staan. Met The Devil's Chair trachten ze ons opnieuw te overtuigen.
Nick West en zijn vriendin Sammy dringen het verlaten zothuis Blackwater binnen, en beginnen daar te experimenteren met drugs, LSD om precies te zijn. Na enige tijd vinden ze in een van de kamers een stoel die er fucking creepy uitziet. Ze beginnen wat te spelen en onnozel te doen, maar wanneer Sammy op de stoel gaat zitten treedt deze op een gegeven moment in werking, en ziet Nick zijn vriendin op een bloedige wijze in het niets verdwijnen. Niemand gelooft zijn verhaal, waarna ze hem weg steken in een of ander gekkenhuis. Na vier jaar komt een zekere Dr. Willard aan zijn deur kloppen, en wil Nick terug meenemen naar het gesticht, om erachter te komen wat er nu echt gebeurd is.

De film opent met een kleine monoloog verteld door Nick. Doorheen zijn getater krijg je flash forwards te zien wat er staat te gebeuren, en krijg je al een beetje een idee hoe de vork in de steel zit. Deze aanpak is niet echt geslaagd, maar levert af en toe toch wel een leuk moment op. Vooral wanneer hij zich tot de camera richt of de andere personages van de nodige commentaar voorziet. Andrew Howard (Revolver, Transformers 2), die de rol van deze fruitcake speelt, brengt het personage geloofwaardig voor zover dat hier kan. De rest van de cast is verwaarloosbaar.

Van wanneer de stoel echt in actie schiet laat hij de ene persoon na de andere verdwijnen. Daarna zie je ze terecht komen in een andere dimensie, waar een demon hen opwacht om ze van hun levensvocht te ontdoen. Dit wordt allemaal gebracht onder de aparte klanken van Zoe Keating, die eigenzinnig de cello betokkelt. Het doet allemaal een beetje denken aan de tweede Hellraiser film, Hellbound. Voor het budget dat ze voor handen hadden, ziet het monster en de omgeving waar het in vertoeft er best okay uit.

In The Devil's Chair huizen best interessante ideeën, maar de uitwerking ervan laat op sommige momenten zeer te wensen over. Binnenkort te huur in de betere videozaken.

 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...