The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 19/06/2011

The Cycle (2009)

The Cycle (2009)

aka The Devil's Ground

aka The Devil's Ground
Michael Bafaro
Daryl Hannah, Leah Gibson, Luke Camilleri, Lee Tomaschefski, Maria Gruending, Jeb Beach, Daniel Probert, Twan Holliday, Oliver Blaha, Jason Chin, John Comer, Patrick Scoffin
Zie meer details
Een groep studenten doet opgravingen in de bossen nabij Bradford City. Ze zijn op zoek naar oude Indiaanse begraafplaatsen, maar stoten bij hun werkzaamheden op menselijke restanten die veel recenter zijn. Ze beseffen al snel dat ze dit beter niet hadden ontdekt. Kort daarna worden ze belaagd door een gemaskerde madman, met machete en shotgun in de hand.
Het hillbilly backcountry gegeven is al zo dikwijls gedaan, dat het gewoon "done to death" is. Regisseur en schrijver Michael Bafaro dacht er blijkbaar anders over en tracht mits hier en daar een origineel moment, zijn duit in het zakje te doen. Als je dan in het begin van de film zijn naam verkeerd gespeld ziet staan, weet je al hoe laat het is. Eerst dacht ik dat we te maken hadden met de regisseur van Kaw, want de hoeveelheid shots van kraaien waarmee we rond de oren worden gesmakt is niet meer normaal te noemen. Het is als het ware een fetisj, hoewel eentje waar ik nog niet had van gehoord.

Leah Gibson die in het verleden kleinere rolletjes in Eclipse en Watchmen wist te strikken, speelt hier Amy, één van de studenten op de vlucht. Haar rol is best lachwekkend: Er komt een moment dat de killer in aantocht is en ze zich snel moet verstoppen. Ze kiest een kaal struikje uit waar zelfs een mol haar vanuit de verte nog kan spotten. Maar blijkbaar is de killer nog blinder dan de mol want hij loot gewoon voorbij.  Mijn wenkbrauwen zijn nog altijd niet gestopt met fronsen. De gemaskerde beul wordt gespeeld door Twan Holliday, een figuur lijkend op een of andere WWE reject en onlangs nog te zien als Pleatherface in Stan Helsing. De manier waarop hij hier wordt aangekleed is zielloos en weinig memorabel te noemen. Om hem wat dreigender te laten overkomen, hebben ze hem bewapend met een shotgun en in een poging tot wat meer realisme, zie je hem af en toe struikelen. De kills zijn tam en lomp en missen elke vorm van creativiteit. Wil je een good-old-fun hedendaagse killer zien, dan ben je beter af met het bruut geweld van Victor Crowley (Hatchet) of de creepy baby-face killer uit ‘The hills Run Red’:die mij op een bepaald moment toch wist te verrassen. Met toevoeging van Daryl ‘Splash’ Hannah aan de cast - dit keer zonder lapje voor het oog - proberen ze wat mensen naar deze film te lokken. Alhoewel het personage dat ze speelt een rode draad is in het geheel, is haar screen time eerder beperkt.The Cycle tracht films als de The Texas Chainsaw Massacre, Wrong Turn, The Hills Have Eyes en zelfs Gothika te combineren. Het geheel dat we geserveerd krijgen, is alles behalve om naar huis te schrijven. 

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...