The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 25/07/2011

Super (2010)

Super (2010)

James Gunn
Rainn Wilson, Ellen Page, Liv Tyler, Kevin Bacon, Michael Rooker, Andre Royo, Sean Gunn, Stephen Blackehart, Don Mac, Linda Cardellini, Nathan Fillion, Gerardo Davila, Grant...
Zie meer details
Aan al die dacht dat Super slechts een Kick-Ass rip off was, moet ik helaas teleurstellen. James Gunn was al sinds 2003 met Super bezig, toen er nog lang geen sprake was van Mark Millar’s comic. Ergens in 2007 had Gunn een deal met producer Chuck Roven (Batman Begins, The Dark Knight) en Warner Bros om zijn film te financieren, maar door een meningsverschil over wie de hoofdrol moest spelen, viel alles in het water. Daarom dat er een lange tijd is overgegaan vooraleer we iets te zien kregen. Maar met de nodige backing is het Gunn dan toch gelukt om dit project tot een goed einde te brengen. Hij zal waarschijnlijk gedacht hebben, fuck die studio’s, ik ga hem cheap draaien. Zo is de film is met een budget van nog geen 2 miljoen dollar volledig independent geschoten.
Frank, een average Joe die voor zijn kost in de lokale eettent burgers flipt, krijgt op een dag een harde noot te kraken. Zijn vrouw Sarah gaat er plots met de plaatselijke onderwereldfiguur Jacques vandoor. Na het zien van wat Holy Avenger Tv-reclames en letterlijk door de hand van god te zijn betast, besluit Frank om superheld te worden en gaat op zoek naar elementen om zijn alter ego vorm te geven. Zo komt hij tijdens zijn zoektocht Libby tegen, een comicbook-verkoopster met psychopathische neigingen. Ze vormen een ongewoon chaotisch duo, Frank als The Crimson Bolt en Libby als sidekick Boltie. Samen pakken ze de criminaliteit op straat hard aan, maar hun uiteindelijke hoofddoel is Frank's geliefde Sarah uit de klauwen van Jacques te redden.
 
James Gunn begon zijn carrière in Tromaville, waar hij Tromeo en Juliet schreef en samen met  baas Lloyd Kaufman de film regisseerde. Hij schreef voor Zack Snyder de screenplay van Dawn of the Dead remake en schreef ook de verhalen van de eerste twee live-action Scooby Doo films. In 2006 gaf hij ons een leuke horrordy in de vorm van Slither. Super is niet zijn eerste take op het super-hero genre, in 2000 schreef en speelde hij mee als Minute Man in The Specials, met Rob Lowe, Jamie Kennedy en Thomas Hayden Church. Zeker eentje voor de Clerks liefhebbers onder ons om eens te checken. Ook in Super krijgen we Gunn on-screen te zien, dit keer als Demonswill in het spotje van The Holy Avenger.
 
Super 2010
 
Super is een trashy mixage tussen Kick-Ass en Defendor, een versie dat je enkel van een poulain van Troma zou kunnen verwachten. Het verhaal is donkerder, weirder en een pak serieuzer dan de comedy-achtige verpakking laat uitschijnen. Het ziet er misschien allemaal cheap uit, maar het is wel bewonderswaardig hoe men het voor elkaar heeft gekregen deze cast bijeen te sprokkelen met het kleine budget. Je kan eruit opmaken dat diegene die aan de film meegewerkt hebben, er dan ook echt wilde bij zijn en voor de volle 100 % achter James Gunn en zijn kunnen stonden. De personages die op het scherm tot leven komen, zijn met veel hart gebracht. 
 
Rainn Wilson (The Office US, Juno, House of 1000 Corpses) belichaamt het personage van Frank perfect. Hij straalt een zekere treurigheid af dat tevens hilarisch en bij momenten very twisted overkomt. In zijn gedachten is hij one sick puppy en wanneer hij de vigilante toer opgaat, gaat het er grof aan toe. Op een gegeven moment zien we Frank ergens in een rij aanschuiven. Wanneer een koppel voorkruipt, gaat Frank zich eventjes omkleden als The Crimson Bolt, om hen daarna met een monkey wrench de schedel in te slaan. Clip

Maar het is Ellen Page (Hard Candy, Juno, Inception) die als sidekick Boltie de show steelt. Haar bijdrage is een giftig ingrediënt, maar op een goeie manier. Ze is geboren om zulke nut crazy rollen neer te zetten en hier is ze meer geschift dan ooit. Net zoals Hitgirl in Kick-Ass palmt haar personage je langzaam in en kan je niet anders dan haar op één of andere manier leuk vinden. Clip
 
Super 2010
 
Kevin Bacon is als bad guy Jacques in goede doen, en het is mij nog altijd een raadsel waarom hij de laatste jaren niet meer grotere rollen heeft kunnen strikken. Liv Tyler (The Strangers, Armageddon) blijft als Sarah in een constante roes op de achtergrond plakken. Nathan Fillion (Castle, Slither, Firefly) bewijst zijn vriend James Gunn een dienst en zorgt voor een lachwekkende The Holy Avenger. Ook Michael Rooker (Slither, Henry: Portrait of a Serial Killer) zien we terug, dit keer als één van Jacques's henchman. De mooie Linda Cardellini (Velma uit de Scooby Doo films) zien we voor enkele tellen, we horen Rob Zombie als de stem van god en good old Lloyd Kaufman kom je zowat overal tegen.
 
Dit is een persoonlijke en intense rit door de wereld van James Gunn. Zo leer je hem als regisseur en mens beter kennen en eerlijk gezegd, de man is gewoon fucked up. Super bevat genoeg elementen om zich te onderscheiden van andere superhero films. Sadistisch, grappig, schokkerend... en toch zo lovable.

 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...