The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 15/09/2011

Primal 2010

Primal 2010

Josh Reed
Krew Boylan, Ch'aska Cuba de Reed, Santiago Cuba de Reed, Lindsay Farris, Rebekah Foord, Damien Freeleagus, Stephen Shanahan, Wil Traval, Zoe Tuckwell-Smith
Zie meer details
In de Australische Outback is de fauna en flora altijd al f@cked up geweest. Al krijgen we in Primal met wel iets heel apart te maken. 
Dace en vijf vrienden reizen naar een godvergeten plaats ergens in de Australische bush, op zoek naar een Aboriginal rotstekening die in meer dan honderd jaar niet meer bezocht is geweest. Wanneer ze de plaats vinden en op onderzoek gaan worden ze plots aangevallen door een opgefokt konijn met tanden zo groot zijn als van een krokodil. Ze doden het beest en zonder er nog veel bij na te denken zetten ze hun kamp op. Die avond gaat één van hen naakt zwemmen in de plaatselijke billabong (poel) en wordt daarna ziek. Haar tanden beginnen uit te vallen en haar gedrag wordt gereduceerd tot die van een wild beest. Blijkbaar iedereen die van het water drinkt of ermee in contact komt verandert in iets bloeddorstig. Alles wat in de buurt van de poel leeft zit in een soort razernij, zelfs de insecten zijn hier niet van gespaard en vreten zich letterlijk door alles door.
 
De zoon van de intussen overleden regisseur Colin Eggleston (Long Weekend (1978)), Josh Reed, is hier aan zijn eerste full feature toe. Reed heeft een tamelijk onbekende cast tot zijner beschikking die het hier bij momenten niet onaardig doet. Hij kan ook terugvallen op een technische staf die al vele stromen doorzwommen heeft en waarvoor de klappen van de zweep geen onbekende zijn. Reed zorgde ook voor de leuke opening credits en daarmee doel ik vooral op het fast forward gedeelte, waarmee hij met behulp van photoshop een cool resultaat behaalde. 
 

 
Mijn verwachtingen voor deze film waarin niet al te hoog, maar toen de film begon was ik aangenaam verrast door het leuke begin. Het tempo en opbouw van het verhaal is best goed, maar in het midden blijft de film ietwat ter plaatse trappelen en trek je enkele beslissingen van bepaalde personages in twijfel. Zulke taferelen komen wel vaker voor in dit soort afvalraces. Vooral het personage Chad spant de kroon met zijn houding, met momenten zo dwaas dat het lachwekkend wordt. Naar het einde toe krijg je ook nog CGI stuff van Syfy channel allooi op het netvlies geknald. Toen de eind credits rolden, had ik het gevoel dat de makers enkele ideeën teveel in de film hadden gestopt en dat het einde meer over kwam als het afgaan van een bepaalde checklist. Ook wat meer toelichting over een zekere oorzaak had hier misschien wel welkom geweest. Waarschijnlijk voer voor een tweede deel, als dat er ooit komt. 
 
Een leuke, maar middelmatige creature feature die je doet denken aan films zoals Cabin Fever, The Ruins en een klein beetje The Relic. En er is zelfs een Lovecraftiaans element in verweven.


 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...