The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 17/07/2011

Newsmakers (2009)

Newsmakers (2009)

aka Goryachie Novosti

aka Goryachie Novosti
Anders Banke
Andrey Merzlikin, Yevgeni Tsyganov, Mariya Mashkova, Sergey Garmash, Maksim Konovalov, Aleksey Frandetti, Pavel Klimov, Sergei Vesnin, Artyom Semakin, Viktor Chepelov, David...
Zie meer details
De Zweedse filmmaker Anders Banke, die in het verleden reeds een enorme hit wist te scoren met zijn komische vampierfilm Frostbitten, slaagt nu de weg in van de remakes. Meer bepaald Johnnie To's 'Breaking News', een Hong Kong film uit 2004.
Een bende gangsters die een klus voorbereid, wordt door een stom toeval ontmaskerd door enkele straatagenten. Er ontstaat een vuurgevecht waarin de politie de situatie niet onder controle krijgt en op nationale televisie belachelijk wordt gemaakt. De leiding van de ordehandhavers is pissed-off en weet niet wat te beginnen. Tot hoofd van de PR-afdeling Katya Verbitskaya, met een mediaplan komt aandraven om de politie terug in een beter daglicht te stellen. Ze maken van de hele operatie een real-time Tv-show, met als resultaat dat het fiasco enkel maar groter dreigt te worden.

Eerst en vooral moet ik bekennen dat ik het origineel nog niet gezien heb en dat een vergelijking tussen de twee dus niet mogelijk is. Ik ga me deze zeker nog wel eens aanschaffen, dus u hoort er nog wel van. In ieder geval mag deze Russische versie best gezien worden. Er straalt een zeker vakmanschap af, de shoot-outs zijn degelijk en realistisch in beeld gebracht, en alhoewel sommige scènes net iets aan de lange kant zijn, is het geheel  plezant om naar te kijken. Je kan de film het best omschrijven als een 'Heat' meets '15 Minutes', met hier en daar een komische noot. Een oude dove man tussen al de chaos zijn vuilnis zien buiten zetten of de gegijzelde vader die samen met enkele gangsters een potje staat te koken, is wel lollig om te zien. Het soort humor dat je in het Chinese origineel ook wel zou kunnen aantreffen.In onze regio is het niet evident om een film in de Russische taal te bekijken en vergt het nog steeds een kleine inspanning van de kijker om zich over deze barrière heen te zetten. Daar komt stilaan verandering in omdat de producties uit het land van de borsjt en wodka de laatste jaren aan een serieuze opmars bezig zijn en niet moeten onderdoen voor vele Engelstalige. Daar zijn films zoals 'Wolfhound', 'Night/Day Watch' en 'Phobos' een goed voorbeeld van. Dat regisseur Timur Bekmambetov (Wanted, Night Watch) al tot in Hollywood is geraakt is dan ook geen toeval en zo kijk ik al uit naar  zijn 'Wanted 2' en 'Abraham Lincoln: Vampire Hunter'.

Het aanbod op Razor Reel is heel divers en daar is deze Newsmakers een bewijs van. Liefhebbers van het betere aktie/thriller werk zitten goed met deze titel en kunnen hem gerust al in huis halen op DVD of  Blu-ray UK-import.

 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...