The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 15/06/2012

New Contestant Zombiebattle 2012: Zombibi

New Contestant Zombiebattle 2012: Zombibi

Martijn Smits, Erwin van den Eshof
Uriah Arnhem, Wouter Braaf, Noel Deelen, Jan Doense, Yahya Gaier, Sergio Hasselbaink, Mimoun Ouled Radi, Gigi Ravelli, Rik Sinkeldam, Mathieu Prins, Olav van Weerden, Maurice...
Zie meer details
Aziz is een goed geïntegreerde Marokkaanse jongeman die een saaie kantoorbaan beoefent. Op het werk heeft hij zijn oog laten vallen op de knappe Tess, maar deze amoureuze ontwikkeling op kantoor valt niet in goede aarde bij Aziz zijn leidinggevende. Wanneer die dan ook nog eens merkt dat Mo, de broer van Aziz, hem de ganse tijd zit te bellen om de meest debiele redenen is de maat vol en ontslaat hij hem.
Aziz is razend op zijn broertje die zich op een poolparty bevindt en besluit hem op te zoeken om hem eens goed zijn gedacht te zeggen. Daar aangekomen zorgt Mo opnieuw voor een rel wanneer hij een bal recht in het gezicht van de vriendin van de Surinaamse partyhost werpt. Die is natuurlijk not amused en stuurt zijn twee trouwe bodyguards op hen af. De vete wordt beëindigd door de politie en het viertal mag een nachtje in de cel gaan kalmeren.

Tijdens hun nachtrust worden ze gewekt door een hels lawaai, maar niets vermoedend vallen ze terug in slaap. 's Ochtends merkt Aziz echter dat de celdeuren openstaan en samen met een corrupte bankbediende, die ook in de cel zat, gaan ze de vrijheid tegemoet. Het politiebureau is verlaten en men vermoedt dat er zich iets vreemds heeft plaatsgevonden wat bevestigd wordt wanner het gezelschap terug buiten staat.

Een Russisch ruimtestation is neergestort op de Amsterdamse bodem en heeft het landschap in een apocalyptische gebied veranderd dat nu bevolkt wordt door zombies. Het vijftal krijgt versterking van de enige overgebleven politieagente Kim. Samen besluiten ze naar verschillende safe-points te gaan om de ramp te overleven. Een strak plan tot Aziz naar zijn voicemail luistert en de noodkreet van Tess aanhoort waarin ze zegt dat ze nog leeft maar gevangen zit in het kantoorgebouw. Voor Aziz en zijn kornuiten staat het avontuur van hun leven op hen te wachten!

De makers van Zombibi gaan er prat op dat dit de eerste Nederlandse zombiekomedie is, wel ja niet echt want de New Kids wisten daar eigenlijk nog net een stokje voor te steken. Al moeten we toegeven dat de Friese zombies in New Kids Nitro nu ook geen toegevoegde waarde hadden. Dus knijpen we een oogje dicht en geven we Zombibi inderdaad maar die eer, helaas zullen ze zeker niet de beste zijn in dit genre. De belangrijkste reden voor het falen is dat deze verhaallijn redelijk braaf en binnen de perken blijft als we kijken naar het stramien dat in de hedendaagse zombiefilms wordt weergegeven. Buiten een kleine twist op het einde wordt er werkelijk niks nieuws geïntroduceerd waardoor we de film zeker niet wereldschokkend kunnen noemen. Om als zombiekomedie door het leven te gaan moet er natuurlijk humor aanwezig zijn en die is vooral het eerste half uur nogal zwak qua niveau, de onderhuidse en vooral typische kenmerken van de Marokkaanse en Surinaamse samenleving wordt tot vervelends toe belicht.

Plots komt er weliswaar een lichte kentering maar over de ganse lijn blijft de humor  te getelefoneerd en gerecycleerd, waardoor Zombibi onder de lijn der verwachtingen presteert. Een pluspunt was dan wel dat men een overvloed aan Zombies introduceert. Dat aantal wordt dan ook nog eens af en toe inventief terug naar het land van de echte doden gereduceerd, weliswaar vaak met behulp van de digitale wereld maar daar is een geldige reden voor. De film kon namelijk op geen hulp rekenen van de Nederlandse overheid en daardoor was het budget niet echt hoog te noemen. Daarom bedek ik deze soms matige effecten zeker met de mantel der liefde. De afgerukte armen, ledematen en hoofden zorgen voor het nodige bloedvergiet en of dit nu groen of rood bloed was dat uit de aderen spoot kon me weinig schelen.

Met de dialogen had ik het dan wel iets moeilijker, het hoofdkarakter Aziz vertolkt door Yahya Gaier is echt de zwakste held in deze zombiecontest. Gelukkig kon Gigi Ravelli als Kim toch nog wat rechtzetten.
 


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...