The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 26/10/2011

Murder Party (2007)

Murder Party (2007)

Een feestje, een moordje, om 22u doen we het allemaal, allemaal in de naam van “kunst”! 
Als je op "All Hallows’ Eve" eens wil uitpakken met iets anders dan de klassieke stuff dan zit je wel goed met deze "Murder Party". Want de kans is groot dat niemand deze ooit heeft gezien. 
De nobody Chris, die zelfs door zijn kat Sir Lancelot te kijk wordt gezet, vindt op weg naar huis een uitnodiging voor een exclusieve "Murder Party". Thuis aangekomen knipt hij snel een ridderpak uit karton en maakt een soort pompoenengebak, om zo zijn weg verder te zetten naar het feest. Daar aangekomen komt hij te weten dat hij het main-event van de avond is: zijn moord georganiseerd door enkele kunststudenten. Hun doel is "kunst" als officiële doodsoorzaak te laten luiden.
 
Filmmaker Jeremy Saulnier laat ons kennis maken met zijn satirische kijk op de art scene in New York. Deze leuke zwarte comedy zit boordevol elementen uit het horrorgenre en kreeg bovendien een Halloween jasje aangemeten. Je kan deze film misschien nog het best omschrijven als "The Breakfast Club" meets "American Psycho". Ook Saulnier's affiniteit met films uit de jaren '70 en '80 zijn hier gemakkelijk terug te vinden. Zo is Chris verkleed als een ridder uit Monty Python and the Holy Grail, zien we het personage Pris uit Blade Runner terug, komen we één van de Baseball Furies tegen uit The Warriors en de elektrische kettingzaag van Mason draagt dezelfde naam, Ol' Painless, net als de Minigun uit Predator.
 

 
Ondanks we hier te maken hebben met een lowbudget productie is alles vakkundig in goede banen geleid. De cinematografie is top, de acteerprestaties zijn met het nodige enthousiasme gebracht en er wordt tijd genomen om ieder personage beter te leren kennen. Het eerste deel is misschien iets te traag, daarmee doel ik vooral op de drugscène waarin ze elkaar volspuiten met waarheidsserum. Maar op het laatste halfuur is het smullen geblazen wanneer "the shit really kicks in". Bloedige taferelen worden met het nodige realisme op je losgelaten.
 
Buiten een paar shorts blijft Murder Party voorlopig de enige film die Jeremy Saulnier maakte. Tegenwoordig gaat hij vooral als cinematograaf door het leven, al ben ik er van overtuigd dat hij ooit nog eens in de regisseursstoel zal zitten.
 
Deze film is op regio 2 import te verkrijgen voor een appel en een ei, maar als je thuis de mogelijkheid hebt om regio 1 dvd's af te spelen, dan raad ik aan de Amerikaanse versie in huis te halen, deze bevat tal van extra's zoals "The Making of" en "How to Make Your Own Brown Knight Costume". 
 
Happy trick or treating.


 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...