The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 06/11/2011

Maquinas Infernales (2010)

Maquinas Infernales (2010)

Simon The Pernolitz
Bertrand Barré, Stephane Bilella, Isabelle Desplantes, Vincent Jivkovitch, Leandro Mateus Danalavicius
Zie meer details
Maquinas Infernales is de eerste film uit het ButRR project, een samenwerking tussen het Razor Reel Fantastic Filmfestival en het But-festival uit Nederland. Ook The Bunny Game en Night of the Chupacabras zijn dit jaar onder deze samenwerking in Brugge te zien.
Romano, een Pool die zijn thuisland ontvlucht om elders zijn geluk te beproeven, komt met zijn versleten VW bus ergens in Frankrijk terecht. Hij valt zonder benzine juist voor de fabriek waar hij een job interview heeft. Hij belt er aan en komt met de fabrieksbaas, die een ware douchefetisj heeft, tot een deal om enkele dagen proef te draaien. Juist genoeg om brandstof te kunnen kopen om zijn kar te verzetten, want de patron is niet zo tuk dat bus de weg verspert van zijn leveranciers. Romano's eerste taak bestaat uit het opruimen van een rommelhoek die zich diep in de fabriek bevindt. Tijdens de schoonmaak vindt hij er een oude machine, maar zonder te beseffen dat het hier om de "Infernal Machine" gaat, begint hij aan het geval te prutsen. Binnen de kortste keren is dood en verderf niet ver te zoeken.
Je moet het maar durven om met een onafgewerkte film naar een festival te komen afzakken, maar het is regisseur Simon The Pernolitz snel vergeven. De film is wegens te weinig budget nog maar 2/3 af en op het BUT filmfestival was er een unieke ervaring te beleven. Onder regie van hemzelf, werd de film live on stage met mensen uit het publiek van een einde voorzien. Spijtig genoeg was dit in Brugge niet het geval, maar we kregen wel zijn nieuwe short onder ogen.
 
Voor het budget dat men voor deze "The Mangler" look-alike ter beschikking had, zijn de special effects en aanverwanten best ok. Acteur Stephane Bilella als Romano "The Pollack" vond ik eigenlijk wel meevallen in zijn rol. Hij deed me zelfs sterk denken aan voormalig UFC-kampioen Andrei 'The Pitbull' Arlovski (Universal Soldier: Regeneration). Als je het niet beter zou weten, zou je zelfs denken dat het broers zijn. De creaturen die Romano en zijn werkmakkers te bekampen krijgen, lijken een mix tussen de schepsels uit Mørke sjeler (Dark Souls) en Umberto Lenzi's Nightmare City. 
Ondanks dat we niet zijn volledige visie te zien kregen en ongeacht wat Simon nog allemaal op ons los gaat laten in de toekomst, zijn we toch reeds fan for life van deze sympathieke filmmaker.
 
 
Simon The Pernolitz trakteerde ons diezelfde dag nog op zijn nieuwe short Dead End Evil. Gefilmd in zijn eigen huis en met zijn buurmeisje in de hoofdrol.

Een familie vindt in de kelder van hun huis een soort put/gat. Vader en moeder denken er een schat te vinden, maar eens ze de put hebben geopend beseffen ze maar al tegoed dat ze hun dag job nog niet moeten opgeven. Opeens krijgt hun dochter stemmen te horen, er schuilt blijkbaar iets evil in het gat dat niet zo'n vriendelijke plannen heeft.

Je kunt deze nog het best omschrijven als een homemade "The Keep" zonder swastika’s en afvallende hoofden. 2/5


Met zijn eerste short Rabbit Zombi, waarmee hij eerder al eens naar Razor afzakte, trakteert hij ons op vegetarische zombies, waar we trouwens Stephane Bilella als ondode zien passeren, enjoy. 

  
Plaats uw reactie

Draven op 06/11/2011
Verhaal deed me even denken aan 'Christine'...
E op 08/11/2011
Het had zeker ook een Hellraiser touch, maar bovenal was voor mezelf Fulci nooit ver weg. Zeer toffe gast trouwens die Simon.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...