Pin (1988)
De jeugd van Leon wordt gekenmerkt door jaren van kilte. 
Frankenstein (1931)
Op een kerkhof wordt een begrafenisceremonie gehouden terwijl twee mysterieuze individuen het gebeuren nauwlettend bekijken.
Dracula (1931)
Na een lange reis bereikt makelaar Renfield eindelijk Transsylvanië, maar het laatste stukje richting het kasteel van Graaf Dracula verloopt uiterst...
Carnival of Souls (1962)
Organiste Mary Henry zit met twee vriendinnen in de wagen van haar trip te genieten tot het gezelschap uitgedaagd wordt aan een dragrace deel te nemen. 
Salon Kitty (1976)
In opdracht van de SS moet hoerenmadam Kitty haar befaamde bordeel Salon Kitty elders gaan uitbaten.17/09/2010

Maniac Cop (1988)

Maniac Cop (1988)

William Lustig
Tom Atkins, Bruce Campbell, Laurene Landon, Richard Roundtree, William Smith, Robert Z'Dar, Sheree North, Nina Arvesen, Nick Barbaro, Lou Bonacki, Barry Brenner, Victoria...
Zie meer details
Out of the blue begint een man, gekleed in een politie-uniform, onschuldige inwoners van New York af te slachten. Zijn vierde slachtoffer is de vrouw van agent Jack Forrest die haar echtgenoot kort daarvoor betrapte in een motel met zijn minnares, agente Theresa Mallory. Jack wordt opgepakt en beschuldigd voor alle moorden als zijnde de 'Maniac Cop'. Case closed denk je dan, ware het niet dat detective McCrea er rotsvast van overtuigd is dat Forrest in de val werd gelokt. Tijdens zijn verder onderzoek wordt hij constant door hogerhand gehinderd en des te dieper hij zich in de materie beweegt, des te vaker komt de naam van Matt Cordell - een andere agent - boven drijven. Er is maar één probleem, Cordell zou eigenlijk dood moeten zijn, maar is hij dat ook wel?
Maniac Cop behoort in mijn ogen zowat tot het summum van de B-films van de jaren '80. Deze beschikt dan ook over alle criteria nodig om tot die groep te horen. Namelijk een enorm wankel script dat resulteert in gigantische plot-holes, vaak ongewilde maar hilarische dialogen en handelingen en de met momenten immens zwak uitgelichte scènes. Niet echt verwonderlijk als je weet dat deze Maniac Cop werd geschreven en geproduceerd door Larry Cohen, de man die ons de al even memorabele It's Alive trilogie bracht en de regie daarvan zelfs voor zijn rekening nam. Regisseur van dienst voor deze Maniac Cop is William Lustig die zijn 'faam' vergaarde als de man die de scepter zwaaide op de set van de slasher Maniac uit 1980.

Een ander B-film aspect is het opdraven van verschillende gekende namen uit het genre. In deze herkennen we onder andere Richard Roundtree (Shaft) en Tom Atkins. Deze laatste verwierf bekendheid in verschillende films van John Carpenter waaronder The Fog en Escape from New York. De topper is weliswaar zonder enige twijfel Bruce Campbell die net de opnames van Evil Dead II had afgerond om daarna in Maniac Cop de rol van Jack Forrest voor zijn rekening wist te nemen. Hoewel stuk voor stuk klinkende namen, krijgen ze niet echt veel om mee te werken wat resulteert in wisselende acteerprestaties die het script enkel nog weet te versterken. Zo zou ik zonder verpinken onmiddellijk minstens vijf memorabele en hilarische quotes kunnen neerpennen!

Als je het bovenstaande allemaal leest zou je kunnen zeggen dat deze film het bekijken niet waard is, maar niet is minder waar. Hoewel alle reeds vernoemde aspecten net kracht aan het B-film genre geeft, heeft deze echt wel ook zijn sterke punten. Zo zit visueel alles best wel goed. Het camera-werk is solide, de moorden worden mooi in beeld gebracht en af en toe vind je her en der een knap shot. Verder zijn de make-up effecten zeker niet slecht, met als persoonlijk hoogtepunt een goed gebracht head-shot! Wat tenslotte de kroon op het werk is, zijn de talrijke stunts die er bijzonder goed uitzien en met oog voor detail werden afgewerkt.
Zonder teveel van het verder verloop van de film vrij te geven kan ik niet anders dan ook even acteur Robert Z'Dar in de spotlight te zetten aangezien velen waarschijnlijk niet weten dat hij in feite als eerste - en dus voor Bruce Campbell - de nickname The Chin aangemeten kreeg. Als je even een foto van hem opzoekt weet je onmiddellijk waarom! Als laatste wil ik nog meegeven dat Maniac Cop 'vereerd' werd met twee sequels namelijk Maniac Cop 2 in 1990 en Maniac Cop 3: Badge Of Silence in '93 waar het duo Cohen & Lustig telkens voor tekende.


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...