The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 30/03/2012

Grotesque (2009)

Grotesque (2009)

aka Gurotesuku

aka Gurotesuku
Kji Shiraishi
Tsugumi Nagasawa, Hiroaki Kawatsure, Shigeo Ôsako
Zie meer details
Alhoewel de BBFC (British Board of Film Classification) de laatste jaren is versoepeld, durft ze af en toe nog wel eens de schaar boven te halen. Maar het was al een paar jaar geleden dat er over het kanaal nog eens echt een film werd geband. En wanneer een film als deze Grotesque zulke aandacht krijgt, weet je dat dit reclame is dat je niet kunt kopen, en dat elke liefhebber van het meer plastische werk deze op zijn bord wil hebben.


Op hun eerste date wordt een jong koppel onderweg naar huis overvallen door een man. Hij neemt zijn slachtoffers mee om met hen een sadistisch spelletje te spelen. Wanneer ze hem seksueel kunnen bevredigen, laat hij ze vrij. Maar als ze falen wacht hun een verdere marteling met de dood tot gevolg.

Grotesque is een mix van Hostel, Saw en Guinea Pig, met een verhaal dat eigenlijk weinig om het lijf heeft en dat er gewoon in functie van het geheel is. Voor de flauweriken onder ons is dit absoluut geen luchtige bedoening, laat staan een plezierreis. Er zitten enkele seksueel getinte scènes bij, van masturbatie tot squirting toe, die je toch wel redelijk ongemakkelijk maken. De film behuisd een erg geslaagd, maar ziek personage, gespeeld door ene Shigeo Osako, die bezetenheid uitstraalt en hel en vuur precies uit zijn ogen lijken te komen. Als pure sadist botviert hij zich op de twee tortelduifjes, met de nodige rood getinte schilderwerken.

Regisseur Koji Shiraishi is geen onbekende in het Japans horrorwereldje. Hij maakte hiervoor de Blair Witch-achtige Noroi en het verfrissende Carved: The Slit-Mouthed Woman. Zijn volgende projecten Teketeke 1 en 2, zien er ook wel fun uit. Met deze Gurotesuku of ook wel Martyrs 2 voor de gein genoemd, weet hij gorehounds uitermate te bekoren. Hij brengt het bloed en gore met de nodige attributen redelijk rauw in beeld, en laat de gebruikelijke Japanse silliness naar het einde toe, naar boven komen.

Ik heb deze titel hier bij ons eigenlijk per toeval gevonden. Deze stond gewoon braafjes tussen de nieuwe films. Is van het Filmfreak's Shock Dvd label, en stond niet in hun release-lijsten aangekondigd. Bang om wat commotie los te weken, wie weet ? Waarschijnlijk is deze dan ook in beperkte oplage uitgebracht. Dus wil je liever eentje met de Nederlandse ondertitels dan die met crappy engelse subs, haast je dan, voor je het weet is hij OOP.

Plaats uw reactie

Darko op 31/03/2012
Langs de ene kant verknalde het einde toch een beetje de film wegens uit de toon, langs de andere kant was een 'minder serieus' einde misschien wel nodig na een ultra-sadistisch uurtje zonder een echt plot. Moeilijk om kijken bij momenten, maar al bij al toch een geslaagd filmpje!
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...