The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 20/10/2011

El camino (2008)

El camino (2008)

Erik S. Weigel
Leo Fitzpatrick, Elisabeth Moss, Christopher Denham, Wes Studi, Christopher Bartolozzi, Richard Gallagher, Charlotte Hackman, Roxana Haden, Amy Hargreaves, Daren Jackson,...
Zie meer details
Op de begrafenis van Matt besluiten drie van zijn vrienden om zijn assen te stelen en ze naar Mexico te brengen om hun vriend daar een mooie laatste rustplaats te geven. 
Matt was een weeskind dat op vrij jonge leeftijd toch in een goed en liefhebbend gezin terecht kwam. Hij had ondanks zijn jonge leeftijd bij het sterven het gevoel dat hij overal geweest was en gedaan had wat hij wou doen. Dit in tegenstelling tot zijn vriend Elliot, die hij ontmoette in het weeshuis destijds. Elliot had niet hetzelfde geluk en weet nog steeds niet wat een echte thuis is. Op de begrafenis ontmoet hij diens ex Lily en vriend Gray. Onder hun drietjes besluiten ze om met de asse van Matt de baan op te gaan en hem een laatste mooie reis en rustplaats te geven in Mexico. On the road ontdekt het drietal dat ze wel meer gemeen hebben dan alleen hun vriend Matt, want ook Lily en Gray zijn duidelijk nog op zoek naar hun plaatsje op de wereld. Lily heeft alle kansen bij haar ouders verknald en is niet echt meer welkom in het ouderlijke huis. Bovendien heeft ze moeite om een echte verbintenis aan te gaan met iemand. Gray op zijn beurt heeft een lastige relatie achter de rug met zijn vader. Dat heeft zo'n diepe inpakt gehad op hem dat hij nu op de vlucht is van zijn zwangere vriendin uit schrik om net als hem te worden. 
 

 
El Camino is best een leuke road movie waarin drie zoekende karakters op een interessante manier blootgelegd worden. De acteurs doen het zeer degelijk en zorgen ervoor dat ondanks het trage tempo de film nooit saai wordt. We ontdekken door dialoog en enkele gebeurtenissen onderweg steeds meer van het verleden van de personages en de richting dat ze willen uitgaan. Ook hun dode vriend, die hen trouwens een pakkende videoboodschap achter laat, komt uiteraard aan bod tijdens hun gesprekken.
De film is uiteindelijk best een zware brok geworden, niet alleen door de beladen thema’s en het trage tempo, maar ook het slot weegt zwaar door. Zonder al te veel weg te geven kan ik je vertellen dat de zoektocht zeker niet voor alle drie personages voorbij is wanneer ze in Mexico aankomen. 
 
El Camino is een emotionele reis die het beleven zeker waard is.

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...