War of the Arrows (2011)
WOTA is een film die zich spiegelt aan klassieke avonturenfilms als EL Cid en Adventures of Robin Hood en de vergelijking makkelijk kan doorstaan. Net...
Piano Forest (2007)
Als we een anime bespreken in Home Cinema Junkie gaat het meestal om een sci-fi/actie-extravaganza met buitenproportionele verhaallijnen en buitensporige...
Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)
Ethan en zijn team worden verdacht van terrorisme op Russisch grondgebied en worden vogelvrij verklaard.  Opgejaagd door de halve wereld en terwijl nog...
Sand Sharks (2011)
Al sinds Blood Beach en Pirhana2: The Spawning, weten we dat je niet alleen moet oppassen in het water, maar evengoed door iets gegrepen kan worden terwijl...
Don't Be Afraid of the Dark (2010)
Niet bang van het donker zegt u? You will be, you...will...be.Door E. Frog
20/08/2011

Drive Angry Blu-Ray

Drive Angry Blu-Ray

Patrick Lussier
Nicolas Cage, Amber Heard, William Fichtner, Billy Burke, David Morse, Todd Farmer, Christa Campbell, Charlotte Ross, Tom Atkins, Jack McGee, Katy Mixon, Wanetah Walmsley,...
Zie meer details
Cage speelt Milton, een man die ontsnapt is uit de hel om zijn kleindochter uit de klauwen van een bende satanisten te redden. Terwijl hij op zoek is naar de aanhangers van de big red and horny one, wordt hij op zijn beurt achternagezeten door een legertje flikken en The Accountant, Cage zijn cipier uit de hel. Wat volgt is een ruw ritje in de hoogste versnelling dat enkel onderbroken wordt voor brutale knokpartijen, zinderende shootouts en een stomend potje seks.
Het oorspronkelijke idee van Patrick Lussier(Prophecy 3, My Bloody Valentine 3D) was om een seventies B-film te draaien in de stijl van Smokey & the Bandit met wat geweld en fantasy in de mix. Het had al snel kunnen uitmonden in een over the top Fast & Furious kloon met afro’s, Burt Reynolds pornosnorren en een digitaal verkrachte print om het geheel er wat ouder te doen uitzien. Gelukkig blijft ons dat bespaard en krijgen we een goed gepresenteerd popcornvehikel dat liefhebbers van T&A eerste keus (Amber Heard, Yowza!)mooie bolides(een Chevell, Yowza X 2), en spectaculaire amusementscinema zeker zullen weten te waarderen.
 
Nu, DA is niet perfect, zo zijn de autoachtervolgingen wat ongeïnspireerd, zijn er geen actiescènes waardoor je echt van je sokken wordt geblazen en speelt Cage veel te sober. Er zijn films waar ik werkelijk stapelzot wordt van zijn tics en overacting, laat staan die idiote duivelsgrijns, maar hier had het perfect gepast, Cage als een batshit crazy bat outta hell uit op wraak, met waanzin in de ogen, grijns op het gezicht en terwijl slijmerige oneliners spuiend.
Het softwarepakket gebruikt voor de CGI-effecten –buiten enkele superprojecten en een aantal eigenzinnige kleine films, maakt niemand nog originele CGI- was duidelijk al enkele jaren op de markt. Soms deed het me heel hard denken aan de kleurrijke, maar overduidelijk uit een digitale blender komende effecten, van Constantine. Eens competent, nu hopeloos achterhaald. Gelukkig heeft de film een behoorlijk tempo, een lekker stout gevoel voor humor en zitten er ook voldoende onopgesmukte stunts in, zodat het nauwelijks afbreuk doet aan de kijkervaring.
Uiteindelijk is het de in strak pak gestoken Accountant die met de film gaat lopen. Een verrukkelijk personage -een Agent Smith lookalike, heel gereserveerd, niet te stoppen en zonder gezwets- , verrukkelijk gespeeld door de immens onderschatte William Fichtner.

 
Drive Angry - Cage doet een trucje

Regisseur Patrick Lussier gaat er blijkbaar een gewoonte van maken, want net zoals in de My Bloody Valentine remake is ook hier een scène met een vechtende naakte dame die goed voorzien is van oren en..euh, andere attributen. Maar de hoofdvogel gaat naar de scene(ook met een blote madam) waarin Cage al neukend afrekent met een paar bloeddorstige hillbillies. Laten we hopen dat dit een constante blijft, zodanig heb ik dan toch een reden om uit te zien naar Halloween 3, Lussier's volgende film. Een schietgebedje dat het daar ook een schaars geklede schone is die Meyers zijn achterwerk kicked en niet omgekeerd.
Dutch Filmworks heeft mij en menig andere homecinema enthousiast al wel eens teleur gesteld, maar let bygones be bygones, iedereen heeft al wel eens slechte dag. En met een disc zoals DA ben ik nogal geneigd om snel te vergeven. Laten we voor de verandering eens beginnen met geluid en een Star Wars analogie gebruiken. De DTS-HD 5.1 Master track is misschien geen alles verpulverende Death Star, maar met dit equivalent van een sonische Star Destroyer wordt de klus ook meer dan behoorlijk geklaard. Subtiel is anders, maar we hebben het hier dan ook over Drive Angry, niet Driving Miss Daisy. Echt veel kleine details vallen er niet te ontwaren en als er al zijn worden ze dikwijls gesmoord in al het bombast. Indrukwekkend is het wel, met een perfecte geluidssturing en regelmatig kamerschuddende actiescenes. Daarbij is de dialoog altijd kristalhelder en goed verstaanbaar, zelfs in het heetst van de strijd, klinken geweerschoten enorm krachtig en is de impact van vuistslagen bijna voelbaar in je tandvullingen.
En als je de soundtrack al indrukwekkend vond, kan je niet anders dan ontzag voelen als je het beeld ziet. DNR is niet zichtbaar, zwartwaarde en contrast is altijd excellent(het gitzwarte Hugo Boss pak van de accountant gaat helemaal op in het donker) en de details die je kan ontwaren, ook 's nachts, behoren tot het beste wat ik op Blu al gezien heb(dit kan zonder problemen op tegen Avatar en Tron Legacy). De kleur van het beeld is geboost zodat het een zekere stijl heeft, maar nooit in die mate dat het in een comic-book veranderd. Kortom, pure klasse!
Acces: Drive Angry
Milton's Mayhem Score
Red carpet premiere

Drive Angry draagt de naam demodisc met aplomb. Het geluid is bij momenten overweldigend, het beeld zal monden laten openzakken en als bonus is er nog de entertainende film zelf. In zijn totaliteit een verdiende B+.

Met dank aan Dutch Filmworks
Plaats uw reactie

Grushkov op 20/08/2011
Leuke review, en leuk concept met de lookballen ;-)
E. op 02/09/2011
Sorry voor de late reactie, maar bedankt!
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.