The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 13/12/2011

Drei (2010)

Drei (2010)

Tom Tykwer
Sophie Rois, Sebastian Schipper, Devid Striesow, Annedore Kleist, Angela Winkler, Alexander Hörbe, Winnie Böwe, Hans-Uwe Bauer, Peter Benedict, Georgette Dee, Michael...
Zie meer details
Het koppel Hanna en Simon ondergaat wat vele koppels uiteindelijk ondergaan wanneer ze ouder worden, de sleur duikt op. Kinderen hebben ze niet, het is hen nooit gelukt en ze hebben zich in de loop der jaren bij de situatie neergelegd.
Zonder dat ze het van elkaar weten ontmoeten ze dezelfde man, Adam. Hanna leert hem via haar werk kennen, Simon in het plaatselijk zwembad. Beide worden ze verliefd op Adam en gaan ze ook een relatie aan met hem, achter elkaars rug. Ook Adam weet niets af van het gehuwde koppel, een situatie die natuurlijk niet lang zonder complicaties kan duren.
 
Met 3 verschillende prologen is het meteen duidelijk dat Tom Tykwer in Drei niet voor een homogene vertelstijl heeft gekozen. Zo worden de openingscredits vergezeld van maar liefst 4 verschillende beeldkaders waarin we het koppel en hun situatie leren kennen en volgt er een danssessie die eigenlijk de ganse film perfect samenvat. Film is een vorm van kunst en mag volgens Tykwer dus ook met andere kunstvormen gemengd worden. Architectuur, gedichten, toneel, boekpassages en dergelijke komen allemaal mooi aan bod zonder dat de focus op film en vooral het verhaal verloren gaat. Het werk van Woody Allen is in dat opzicht een mooie vergelijking, maar dan met Berlijn als achtergrond ipv New York.
Er worden enkele zwaarwichtige thema's naar boven gebracht, maar ze zijn wel op een zeer luchtige manier aangepakt. Simon krijgt op één dag te horen dat hij een teelbal zal verliezen door kanker, dat hij ooit tijdens een scheve schaats iemand heeft zwanger gemaakt en dat die vrouw ook het kind liet verwijderen. Dit allemaal terwijl zijn vrouw met een andere man op de voetbal zit en zijn moeder net gestorven is, ook aan kanker. Maar hij pakt al dit nieuws bijzonder sterk en moedig op en wil meteen zijn leven verder zetten, met zowel zijn vrouw als zijn nieuwe liefde Adam. 
Petje af voor de 3 acteurs die de hoofdrollen vertolken: Sophie Rois, Sebastian Schipper en Devid Striesow doen dit schitterend! Rois is in Duitsland de bekendste acteur van de 3 maar dan vooral in de toneelwereld. In films speelde ze tot nog toe vooral bijrollen, hier krijgt ze de hoofdrol en toont dat ze dit echt wel aankan.
 
Intelligente film die vooral toont dat de samenleving wel vooruitstrevend denkt maar dit niet altijd in de praktijk toepast. We worden niet gevraagd om anders te gaan leven, alleen dat we onder ogen zien hoe ver we geestelijk zijn.


 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...