The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. Door E. Frog
22/01/2012

Blubberella (2011)

Blubberella (2011)

Uwe Boll
Lindsay Hollister, Brendan Fletcher, Michael Paré, Willam Belli, Annett Culp, Clint Howard, Steffen Mennekes, Arved Birnbaum, Safiya Kaygin, Nik Goldman, Uwe Boll,...
Zie meer details
Het is de winter van 1940 en Blubberella is danig uit haar doen. Alsof het nog niet moeilijk genoeg is om als mens/vampier/vet hybride aan een date te geraken, is er iets waardoor al haar Joodse vriendjes -via een online datingsite duh!- nooit komen opdagen op het afspraakje. 
Wat blijkt? Alle toekomstige vrijers worden vroegtijdig opgepakt door het Duitse leger en afgevoerd naar Auschwitz. Horny, gefrusteerd en hongerig, ze is altijd hongerig, begeeft ze zich naar de dichtstbijzijnde controlepost om de Nazi’s eens kennis te laten maken met haar dodelijke vampierboezem.
 
Uwe Boll is altijd al een beetje vreemd geweest. Zijn fixatie met videogames, zijn onvermogen om met kritiek overweg te kunnen, zijn rotsvaste overtuiging dat hij geweldige films maakt…Maar het grootste bewijs dat hij op een andere wolk leeft dan de gemiddelde medemens, komt er als je de man een interview afneemt. Ik ga hier niet volledig uit de biecht klappen, maar de man excentriek noemen is een understatement. Als je hem wat kent, begrijp je dus ook waarom zijn films zijn wat ze zijn, het steekje los schijnt als het ware door in zijn werk. Met Rampage en het daaropvolgende Darfur leek het of Boll’s medicatie eindelijk aansloeg, maar met de volgende in lijn verviel hij terug in oude gewoontes. Erger nog, bij iedere nieuwe titel leek het wel of hij meer en meer de pedalen kwijtraakte, met Blubberella als breekpunt. Maar weet je wat, ik hou wel van totally bonkers Boll. 

 
Blubberella is gefilmd tijdens de shoot van BloodRayne 3, bij de rustpauzes, op dezelfde sets, met dezelfde cast en extra’s. Zowat de enige toevoeging is Lindsey Hollister die de rol vertolkt van dhampir: deels mens, deels vampier, grotendeels blubber. De bedoeling was om goedkoop nog een film te draaien en zich daarbij eens volledig uit te leven. Zoals je uit de trailer wel kan opmaken werd het een parodie op Boll’s eigen Bloodrayne waarbij iedereen en alles te kakken wordt gezet(ook hijzelf) en geen enkel heilig huisje overeind blijft. Het is volledig geïmproviseerd, gedraaid zonder script(volgens mij niet nieuw voor Dr. Uwe) en is technisch bekeken een absolute ramp, maar verdomt als het niet beter te consumeren is dan al Boll’s andere werk. Het hangt natuurlijk af van hoe gesofistikeerd jouw gevoel voor humor is, maar tussen de chaos door zijn er best leuke grapjes te vinden en daarbij is iedereen zich zo overduidelijk aan het amuseren dat het aanstekelijk werkt. Vooral Clint Howard, die er trouwens nog nooit zo normaal heeft uitgezien, is een plezier om bezig te zien. Michael Paré daarentegen, not so much…Het blijft natuurlijk van een bedenkelijk niveau, maar het is tenminste af en toe amusant en nooit saai, dit in tegenstelling tot wanneer Boll moeite doet en “thema’s” in zijn film steekt. Misschien tart ik het lot met dit te zeggen, maar ik vermoed dat ik deze ooit nog wel eens in de speler ga stoppen.
 
Wetend dat Blubberella zo goedkoop mogelijk is gemaakt, begrijp je ook dat er weinig te verwachten valt van de beeld- en geluidskwaliteit. Buiten dat de dialoog goed verstaanbaar is en het beeld best okay had dit had evengoed een stereomix op DVD kunnen zijn.
 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...