The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 07/07/2011

Bikini Girls on Ice (2009)

Bikini Girls on Ice (2009)

Geoff Klein
Cindel Chartrand, Danielle Doetsch, William Jarand, Suzi Lorraine, Christina Sciortino, Caroline Faille, Rick Gader, Kerri Taylor, Ivan Peric, Sandy Greig, Michael Aaron,...
Zie meer details
Een bus vol bikini dragende meisjes, op weg naar een car-wash event voor het goede doel, krijgt nabij een verlaten tankstation panne. De reparatie van de bus zou ongeveer een halve dag in beslag nemen, waardoor ze besluiten ze de car-wash alvast daar te starten. Niets vermoedend beginnen ze aan het zeepfestijn, tot greasemonkey Moe ten tonele verschijnt om iedereen een voor een de keel over te snijden...
Een titel als Bikini Girls On Ice klinkt bijzonder onschuldig, maar het gaat hier wel degelijk om een horrorfilm. Maar als je verwacht dat het bloed, gore en blote tieten, met liters en kilos uit je toestel zullen stromen, dan zit je er dik naast. Dus boobie-lovers en gorehounds kunnen beter hun heil ergens anders gaan zoeken want veel zullen ze hier niet aan hun trekken komen. Oftewel heeft regisseur Geoff Klein een andere kijk op dit soort film, ofwel was het geld om nog wat vettige trucjes uit de hoed te toveren gewoon op. Het is een veilige gok om aan te nemen dat het hier om het 2de gaat.

Men probeert het sfeertje van de jaren '80 te benaderen, met als grote voorbeelden Slumber Party Massacre en Sorority House Massacre aka Death House. Af en toe heeft het iets weg van deze klassiekers, maar daar blijft het ook bij. De kills zijn allesbehalve spectaculair en de meeste gebeuren zelfs off-screen. Dit komt de film helemaal niet ten goede en mijn yawn-meter vloog dan ook enkele malen de hoogte in. Doe daar nog eens bij dat de killer nogal inspiratieloos door de film beweegt, zonder enige vorm van back story, en het geheel dreigt te vervallen in een kleurloze bedoening. Gelukkig huizen er ook nog wel goede dingen in dit low-budget gevaarte.

De openingsscène met Suzi Lorraine, die in het independent no-budget wereldje redelijk bekend is, is een van de betere dingen die de film heeft te bieden. We maken er dan ook voor de eerste keer kennis met de bijlzwaaiende Moe en zien we hoe hij de bikini's van zijn slachtoffers als trofeeën op de wasdraad hangt.
De meeste van de cast zijn first-time actors, wat het soms lachwekkend, maar af en toe ook wel storend maakt. Het Frans koppel (of waren het nu Frans sprekende Canadezen) met hun fout accent was best wel grappig, en dan hadden we nog de oude knar Hank met zijn verroeste wrak Betsy - die de dames erop attent maakt dat er 's nachts rare dingen gebeuren- om het geheel wat op te krikken.Ondanks het light-gehalte en het budget van de film, kan ik niet ontkennen dat de film redelijk goed geschoten is, alleen komt hij als slasher degelijk tekort. Toch vind is dit een sympathieke poging en ben ik wel benieuwd wat Geoff klein ons in de toekomst nog te bieden heeft.

 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...