The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 21/11/2011

Atrocious (2010)

Atrocious (2010)

Fernando Barreda Luna
Cristian Valencia, Clara Moraleda, Chus Pereiro, Sergi Martin, Xavi Doz, Jose Masegosa, Rafael Amaya, Silvia Arnau, Carlos Blanco, Ferrán Castera Mosquera, Sammy Gad,...
Zie meer details
Fernando Barreda Luna brengt met zijn Atrocious misschien niets nieuw onder de zon, maar levert bij momenten een geslaagde mix af van Blair Witch, Paranormal Activity en zelfs een klein beetje The Shining.
Cristian en zijn zuster July zijn met hun ouders en kleine broer voor het Paasverlof naar hun vakantiehuis in Sitges getrokken. De twee zijn van plan de urban legend over het meisje Melinda, dat in de bossen van Garraf zou spoken, van naderbij te onderzoeken. Volgens de plaatselijke bevolking zou ze verschijnen wanneer iemand 's nachts in het woud verdwaalt om hen de weg te wijzen, maar er gaan ook geruchten dat het kind hen de dood in zou jagen. Ze gaan in het daglicht op onderzoek en vinden achter het huis een overwoekerd labyrint waar ze een soort altaar en een oude waterput aantreffen. De dagen die daarop volgen horen ze 's nachts rare geluiden. Wanneer ze op een ochtend naar beneden komen en vaststellen dat hun hond verdwenen is, zit de paniek er pas goed in. 
 
Het is een lange tijd geleden dat ik een dergelijke film nog heb gezien en meestal weet ik er de meer interessante gevallen uit te pikken. Ook deze Atrocious vond ik een meevaller, deze kleine Spaans/Mexicaanse co-productie is best goed in elkaar gezet. In de meeste van dit soort films is de build up soms te lang en is het meestal lang wachten tot er iets gebeurd. Hier had ik dat probleem zeker niet want je zit direct midden in het urban legend gegeven, de film heeft ook maar een speelduur van een kleine 80 minuten. Krijsende mensen, donkere bossen, schaduwen en WTF momenten, je krijgt het hier allemaal, enkel het einde is misschien een beetje aan de hoky kant, maar voor de rest is dit genieten van de spooky shit.

 
Alhoewel Cannibal Holocaust begin jaren tachtig voor het eerst met het "found footage" gegeven kwam aandraven, is het toch het bijna twintig jaar jongere The Blair Witch Project dat steeds in één adem met dit genre wordt vernoemd. Mede dankzij films zoals Paranormal Activity, Rec en Cloverfield, bevinden we ons de afgelopen jaren in een ware boom binnen het "handheld" sub-genre. De laatste twee jaar alleen al zijn er ongeveer dertig van dit soort films uitgebracht en er is nog meer van dat onderweg. Volgend jaar mogen we Oren Peli's Area 51 verwachten, zitten er nog twee delen van Rec in de pipeline, tracht men The Ametyville Horror reeks nieuw leven in blazen met The Lost Tapes en uit het voormalig Oostblok hebben we nog Haunted Poland wachtend op een release. 
 
Zie snel het origineel, want de makers van Insidious en Paranormal Activity hebben reeds de rechten verworven voor een Amerikaanse remake. 
 
 
Plaats uw reactie

E op 17/01/2012
Volledig eens met Zuul z'n review. Ik ben net zoals hem een fan van het genre en vond het ondanks dat het zwaar leent bij Blair Witch toch weer lekker nagelbijten.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...