The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 07/07/2011

Altitude (2010)

Altitude (2010)

Kaare Andrews
Jessica Lowndes, Julianna Guill, Ryan Donowho, Landon Liboiron, Jake Weary, Mike Dopud, Ryan Grantham, Chelah Horsdal, Ian Robison, Michelle Harrison, Teghan Gentles, Seth...
Zie meer details
Omdat teens die per auto naar een concert gaan behoorlijk is afgezaagd in het horrorgenre, wordt er hier gekozen voor een sportvliegtuig. Een van de meisjes in het gezelschap heeft net haar vliegbrevet te pakken en kan de rest overtuigen om de dagenlange afstand in een paar uur te overbruggen. De vlucht verloopt vrij rustig tot zich halverwege een defect in het stuursysteem voordoet. Zo komt het vliegtuigje al snel terecht in een storm waar geen einde aan lijkt te komen. Maar dat is pas het begin van hun ellende want er zit iets monsterlijk in de wolken dat het op hun gemunt heeft. Of zijn het misschien de wolken zelf?
Een van de meisjes in het gezelschap heeft net haar vliegbrevet te pakken en kan de rest overtuigen om de dagenlange afstand in een paar uur te overbruggen. De vlucht verloopt vrij rustig tot zich halverwege een defect in het stuursysteem voordoet. Zo komt het vliegtuigje al snel terecht in een storm waar geen einde aan lijkt te komen. Maar dat is pas het begin van hun ellende want er zit iets monsterlijk in de wolken dat het op hun gemunt heeft. Of zijn het misschien de wolken zelf?

Iemand die kickt op een lekkere Creature Feature en Altitude na het lezen van de synopsis of het bekijken van de trailer, blindelings besteld, zal bedrogen uitkomen. Want hoe je het ook bekijkt, Altitude's monsteraspect is slechts een achterliggende gedachte. Ik heb de minuten niet getimed, maar veel meer dan 5 zullen fans niet aan hun trekken komen. Want zoals u wel of niet weet is “monster mayhem” bijzonder uncool geworden in filmland, en zijn geforceerde gedragstudies en phobiafilmpjes  nu “all the rage”.

Debuterend regisseur Kaare Andrews is daar maar al te goed van op de hoogte en springt mee op die populaire wagon. Zodoende draait de hoofdmoot om de interactie tussen de 5 teens die noodgedwongen met elkaar vastzitten in een ruimte van 2 bij 4 meter, wat op zich ook best boeiende cinema kan opleveren, zie maar naar Lifeboat of het veel recentere Exam. Dus zolang er maar genoeg psychologische spelletjes worden gespeeld en "dirty little secrets" komen bovendrijven wil ik als monsterfreak  mijn "Creature Feature need" gerust eventjes op pauze zetten. Maar zowat het spannendste dat aan het licht komt is het feit dat een van de jongens in het geheim verliefd is op de vriendin van zijn kameraad. Geeuw! Voor de rest moet je het heel de film doen met ruziemakende nobody's en een slecht gekopieerd plot van 'Forbidden Planet'. De regisseur was in een vorig leven schrijver van een aantal populaire Marvel comics en dan stel ik me uiteraard de vraag of hij niet beter zelf iets had geschreven. Of hij echt brokken heeft gemaakt in de stripwereld weet ik niet, maar alles is beter dan deze copy-paste met een andere setting. Zowel de special effects als vertolkingen zijn eerder functioneel dan grensverleggend, al kan ik daar aangezien het bescheiden budget best mee leven.De film is op zijn best wanneer de tieners zo min mogelijk hun muil openen, wat meestal hand in hand gaat met een technische crisis of wanneer er een aanval of interventie is van het monster. Op die luttele ogenblikken is de film op zijn spannendst, al mag je dat met een korreltje zout nemen.  Zodoende vraag ik me af waarom er niet voor een regelrechte monsterflick is gegaan, er moet toch iemand gemerkt hebben dat ze op het verkeerde spoor zaten?

Dus of je nu monsters verwacht of thrills en intriges, je komt altijd bedrogen uit. Alleen als je hier met de minste verwachting aan begint, zal je hier iets uit halen, u weze gewaarschuwd.

  
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...