The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 01/08/2011

Alien Vs Ninja (2010)

Alien Vs Ninja (2010)

Seiji Chiba
Mika Hijii, Ben Hiura, Shûji Kashiwabara, Masanori Mimoto, Yûki Ogoe, Donpei Tsuchihira
Zie meer details
Sushi Typhoon is een nieuwe zijtak van Japans oudste filmstudio Nikkatsu, die zich vooral toespitst op wilde splatter en andere bizarre praktijken. Met films zoals deze Aliens Vs Ninja, Helldriver, Mutant Girls Squad, Cold Fish, Karate-Robo Zaborgar en met Yakuza Weapon in het vooruitzicht, is dit meer dan een uitstekende start. Het smaakt naar meer, maar de huidige toestand in thuisland Japan kan wel eens roet in het eten gooien.
Drie ninja's van de Iga clan keren terug van één van hun missies. Wanneer ze plots een grote vuurbal uit de lucht in het bos zien crashen denken ze dat dit een nieuw wapen is van hun rivalen van de Koga clan. Samen met een andere groep ninja's van hun dorp gaan ze op onderzoek uit. Wat ze vinden is een bende niet al te vriendelijke aliens die in een oogwenk de helft van hun team afslacht. De overgebleven ninja's kunnen dit niet verteren en zijn uit op wraak. Ze zetten de achtervolging in en proberen alien butt te kicken.
 
Yamata is de leider van het groepje en heeft de beste vechtskills in huis, Jinnai is zowat de stille Mr. Cool en Nezumi, de blonde ninja met extra kilo's, wordt meer bezien als het hulpje, broekschijter en uitvinder van gadgets die van dubieuze kwaliteit zijn en zorgt uiteraard voor de komische noot. En dan hebben we nog Rin, de vrouwelijke ninja, die gespeeld wordt door de Japanse schone Mika Hijii, die we vorig jaar al zagen in de film Ninja samen met Scott Adkins.
 
Regisseur Seiji Chiba heeft iets met ninja's, hiervoor maakte hij al Evil Ninja en zijn volgende film draagt de titel The Kunoichi: Ninja Girl. Hij schreef ook mee aan Death Trance waarin de hoofdrol was weggelegd voor Tak Sakaguchi (Versus, Battlefield Baseball). De actiescenes zien er best goed uit en zijn ineengezet door dezelfde choreografen die meewerkten aan The Machine Girl, Versus en Shinobi. Het gevecht tussen Rin en het aliengebroed in de grot is met een vette knipoog gebracht en is een waar genot voor het oog. De aliens die we te zien krijgen zijn een soort kruising tussen H.R. Giger's Xenomorphs, dolfijnen en dino’s, met als resultaat een aanval op de lachspieren. De kleine wezens die uit de aliens komen en zich als parasieten in mensen nestelen, om deze als zombies te kunnen controleren, deden me een beetje denken aan die rotzak beestjes uit Meatball Machine. Later in de film blijken ze uitstekende stressballen te zijn.
 

 
Als we het in Japan hebben over bloed, pus en andere vetzakkerij, dan denken we steeds aan één naam: Yoshihiro Nishimura. Raar maar waar is dat hij hier niet instond voor de splatter effecten, maar ene Sôichi Umezawa (The Monster X Strikes Back en Tomie Vs Tomie) mocht zich ditmaal met verf en andere prul uitleven. De gore is niet overdreven zoals in Tokyo Gore Police en andere soortgelijke werkjes, af en toe zien we een bloedfontein, maar niet in die mate waar je een paraplu bij nodig hebt. De CG effecten zijn verzorgd door Tsuyoshi Kazuno, een grootmacht in Japan als het aankomt op low budget movie magic. Als je afgelopen jaar een b-film van Japanse bodem hebt gezien, dan kan je er bijna zeker van zijn dat hij er ergens voor tussen zat. 
 
Alien Vs Ninja doet wat het moet doen, entertainen en serveert gewoon goofy nutballcrazy fun.

 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...