Halloween 2014!
Gisteren besloten we zeven horror iconen in de spotlight te zetten.
Follow Us!
We laten op Twitter en Facebook nog meer Frog Bros. content op je los!
BUTFF 2014!
Liefhebbers van B-movies, Underground en Trash gerelateerde zaken? Prijs jezelf dan gelukkig, want van 3 tot en met 7 september kan je voor de negende keer...
Antwerp Convention 2014!
Op 27 april kunnen de enthousiastelingen van movies, television, anime, comics, manga en games opnieuw terecht in Antwerpen voor de vierde editie van de...
Razor Reel 2013!
Het Razor Reel Fantastic Film Festival opent vanaf 24 oktober voor de zesde keer op rij zijn deuren.05/01/2012

2012: het jaar dat we het onderspit delven.

2012: het jaar dat we het onderspit delven.

2012 voorspelt een jaar te worden dat we niet gauw zullen vergeten. Maar waarom dan wel? De Mayas zien het namelijk allemaal niet zo bijzonder vrolijk in en zijn er van overtuigd dat 2012 het jaar is waarin alles en iedereen zal vergaan.


En helaas, naar de maan vluchten zal ook geen zin hebben. Dus waarom zouden we bij het begin van dit nieuwe jaar dan nog enkele goeie voornemens opstellen? Maar als dit toch het jaar wordt waarin we het loodje leggen, laten we dan iedere dag beleven zoals het onze laatste zou zijn.
 
De voortekens uit de filmwereld zijn ook niet bepaald optimistisch. Met de shitload aan zombietitels die in 2012 gereleased worden zou je bijna gaan denken dat de totale vernietiging uit die hoek zou komen. Profetisch of niet 2012 wordt nu eenmaal het jaar van de zombies. De aangekondigde releases stapelen zich op, de één natuurlijk al wat meer aantrekkelijk dan de andere. We vinden ze dit jaar ook terug in diverse nationaliteiten. In de opkomende prent ‘Another World’ zijn ze van Israëlische origine, maar ook in Zweden heeft men een zombieprent gemaakt, ‘Zone 261’. Uiteraard kijken we ook in spanning uit naar het langverwachte World War Z en deel 3 en 4 uit de Spaanse REC-cyclus.


 
Een onmetelijk hoge toren van titels zal het worden, maar toch zal je enigszins geïnfecteerd raken met een zekere curiositeit om ze allemaal te bekijken. Een zombie biedt je dan ook diverse vormen van filmplezier. Je hebt de licht humoristische trekjes die ze met zich mee brengen, maar daarnaast natuurlijk hun walgelijke onverzadigbare eetbuien. Wanneer de makers een mooi budget voorhanden hebben zijn de effecten meestal realistisch, maar meer dan eens zal de cheese er af druipen. Desalniettemin: de mensheid moet er aan!
 
Daarom heb ik toch één goed voornemen voor dit nieuwe jaar: ook the Frog Bros gaan de zombies dit jaar net iets meer in the picture plaatsen. Op onze planning staan er zowel commerciële als onbekende zombiefilms om te bekijken én natuurlijk te bespreken. We gaan onze pijlen ook niet alleen naar de langspeelfilms richten. Enkele inventieve en al dan niet leuke kortfilms zijn ook aan het genre gewijd en kunnen we niet vergeten. Uiteraard doen we ons uiterste best om ook enkele interviews met de makers van deze films te pakken te krijgen.
 
U weze gewaarschuwd: de strijd der zombies zal binnenkort los barsten op Frog Bros. En als de wereld het samen met ons lang genoeg vol houdt, belonen we op het eind van het jaar de beste (kort)film op gepaste wijze… Let the zombiegames begin.

Tukker Zombies
Polonaise
Muertos Y Vivientes
Surviving The Dead(e-book)
The Revenant
DeadHeads
The Dead
Zombie 108
New Kids Nitro
 
Plaats uw reactie

lavos op 19/01/2012
zeer nice!!! Er is ook een belgian zombie foundation, misschien een idee om samen iets op poten te zetten, check facebook maar eens ;)
E op 19/01/2012
Gaan we zeker doen, thx!
Jeroen op 20/01/2012
Ik ga volgende week beginnen met het kijken van Zombie Apocalypse van het welbekende Asylum. Cheesy as hell zo te zien: http://www.youtube.com/watch?v=6bNb6n55rJE
dirk op 14/02/2012
Vandaag op Man bijt hond (B) een heel item over zombies, naar aanleiding van het overlijden van de acteur/figurant die een zombie speelde in Night of the living dead van Romero: de eerste zombie die op het kerkhof verschijnt en de onsympathieke broer te grazen neemt.
E op 15/02/2012
Jammer genoeg heb ik dat gemist. Misschien eens op Youtube kijken...
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...